30 iunie 2016 - Start aventurii noastre

Ne luăm un an sabatic. Vrem să cunoaştem mai mult din lumea în care trăim, să experimentăm culturi noi, să aflăm cum trăiesc şi gândesc oamenii prin alte ţări, să vedem peisaje diferite şi să ascultăm poveşti, dar mai ales, să experimentăm moduri de viaţă diferite.

 

Lumea asta e atât de mare, de diversă şi de frumoasă,  vrem să trăim mai mult din ea!

 

Blogul acesta este jurnalul nostru de călătorie, pentru noi dar şi pentru oamenii care ne îndrăgesc şi vor să ştie ce mai facem. Este povestea noastră şi felul nostru de a vedea lucrurile, sunt amintirile pe care vrem să le păstrăm, şi experienţele pe care vrem să le împărtăşim. 

 

De trăit frumos se poate oriunde, atâta timp cât ai atitudinea potrivită, ochii şi inima deschisă, toleranţă şi puţin noroc să ai câţiva oameni dragi aproape. Ne-a plăcut Clujul şi România, iubim oamenii, natura, activităţile socio-culturale şi tot ce au frumos de oferit. Am trăit bine acolo, însă ne-am dat seama că vrem să vedem mai mult, şi să experimentăm alte culturi trăind efectiv în ele, şi nu doar cu un check list de obiective turistice pe care să le bifăm în câteva zile de vacanţă. Deşi toate vacanţele noastre au fost minunate până acum, am vrut mai mult, şi suntem dispuşi să facem şi sacrificiile necesare. Nu ne ducem în vacanţă pentru 1 an, ci mai mult vrem să trăim viaţa obişnuită de zi cu zi, în comunităţi diferite. Alegem un anumit stil de viaţă, în care vrem să îmbinăm călătoritul cu dezvoltarea personală şi cu autosusţinerea.

 

 

Ce am plănuit ?

 

Vom locui aproximativ câte o lună de zile în câte un oraş din ţări diferite. Itinerariul nostru cuprinde: Valencia (Spania), Cascais (Portugalia), Hanoi şi Ho Chi Mingh (Vietnam), Bangkok şi Chiang Mai (Thailanda), Buenos Aires (Argentina) şi Santiago (Chile), Penang (Malaysia), Taipei (Taiwan) si Bali (Indonesia). 

Cum am ales ţările şi oraşele pentru care am optat ţine de o combinaţie de interesele şi nevoile noastre referitoare atât la cultură dar şi la infrastructura oferită pt străini, calitatea Internetului, nivelul de trai şi costuri din ţara respectivă, siguranţă, precum şi cercetările noastre pe muuulte alte bloguri şi recomandările care ne-au trezit curiozitatea.  

 

Vom lucra ca să ne susţinem (nu, nu suntem milionari), vom locui pe buget restrâns în camere inchiriate de pe AirBNB sau prin proiecte de voluntariat de pe WorkAway, vom găti acasă cât mai des şi ne vom bucura de lucrurile gratis din fiecare loc pe care îl vom vizita. Marea, nisipul, soarele şi vântul, clădirile şi piaţetele, parcurile, oamenii cu care putem lega poveşti, artiştii de pe stradă, gazdele din proiectele în care vom fi implicaţi şi prietenii noi pe care sperăm să îi cunoaştem, muzica de pe străzi, toate acestea sunt gratis dar invaluabile şi vor da culoare călătoriei noastre. Nu spun că nu sunt costuri, pentru că sunt considerabile (vaccinuri, bilete de avion, echipament) şi mare parte din economiile noatre au fost investite în visul acesta, însă nu sunt atât de mari pe cât să oprească pe cineva care îşi doreşte cu adevărat asta.  

 

Dupa modelul cu care ne-a răsfăţat Clujul în ultimii ani, vom căuta în fiecare oraş evenimentele stradale, muzicale şi artistice, vom căuta festivalurile din parcuri, activităţile sportive oferite, acţiunile culturale şi sociale, workshopurile şi întâlnirile tematice, vom căuta activităţi de voluntariat în comunitate, tururi în zonele rurale, şi multe multe poveşti şi interacţiuni cu oamenii din zonă.

 

Suntem cu siguranţă tipul de călători „bla bla bla” (există un site de car sharing, numit „Bla Bla Car” şi când îţi faci profil, te întreabă ce fel de călător eşti: bla –adica tăcerea e de aur pt tine, bla bla – adică nu te deranjează conversaţia, sau bla bla bla – adică eşti chatty as hell J)))).

 

Să ne auzim cu bine! 

 

UPDATE, Martie 2017 

Ne-am schimbat planurile si in loc sa ne ducem in America de Sud, mai petrecem 2 luni in Asia, explorand Malaysia, Taiwan-ul si Indonesia. 

Intre timp, ne-am intors acasa pentru o luna, in Romania si Germania, si am vizitat scurt Dubai-ul si Larnaca din Cipru. On the map they go! ;) 

Acum, martie 2017, suntem in Penang, Malaysia. 

In Travel Veritas


Write a comment

Comments: 0